Voorzitter

Sjoerd Knobben

Secretaris

Wendy Bonneveld

Penningmeester

Monique van Poorten

Kwaliteit

Menno Dekker

Public Relations

Geja Heinen

Algemeen

Eveline van Dijk

Onze internationale Partners

Wat is kPNI

kPNI

kPNI staat voor klinische Psycho Neuro Immunologie. Dit klinkt complex, echter succesvol bij ziekte of het verbeteren van gezondheid. Vandaar deze kort uitleg:

kPNI verbindt alle wetenschappelijke en medische disciplines, waaronder psychologie, neurologie, endocrinologie, immunologie, (epi)genetica, farmacologie, enzovoorts om een mensgerichte therapie mogelijk te vormen. Al deze voorgenoemde gebieden hebben een relatie met elkaar en effect op menselijk gedrag en gezondheid.

In plaats van gericht te zijn op een symptoom staan onderliggende mechanismen in de kPNI therapie centraal. Voorbeelden hiervan zijn insuline, leptine of cortisol gevoeligheid. Er wordt niet alleen gekeken naar de foto maar ook de film, ofwel het ontstaan van ziekte. Dit heet ook wel filmgeneeskunde en onderscheid kPNI therapie. Gelukkig kunnen we processen die leiden tot ziekte ook weer omkeren. Dat zal dan leiden tot de gewenste afname van klachten en het hebben van meer energie, geluk en gezondheid.

Voor wie kan kPNI therapie helpen?

Therapie

Eigenlijk kan een kPNI therapie voor iedereen die handvatten wilt voor de verbetering van zijn gezondheid uitkomst bieden. Jong en oud. Het kan zowel bij een acute situatie, maar het wordt vooral ingezet bij chronische klachten of ziekten.

kPNI is een brede integratie benadering van gezondheid en gezondheidsvraagstukken. Vanuit die benadering herleidt een kPNI professional hoe het in jouw lichaam functioneert. Of misschien wel wat er niet (zo) goed functioneert. Een voorbeeld: Stress heeft een grote invloed op ons lichaam, dat snappen we vaak wel. Maar wat is de rol op onze energiestofwisseling? Heeft een veranderde darmflora invloed op onze stemming? Dit zijn een aantal voorbeelden van vraagstellingen binnen de kPNI. Vanuit deze integratie benadering werkt de kPNI. Het is namelijk gebaseerd op dat in ons lichaam alles onophoudelijk communiceert met elkaar. Onze hersenen beïnvloeden bijvoorbeeld op verschillende manieren ons immuunsysteem en die op haar beurt onze hersenen.

Ontstaan van kPNI

Geschiedenis

kPNI is ontstaan vanuit de wetenschap PNI. Deze wetenschap ontstond vanuit Robert Ader binnen de klinische psychiatrie. Vanuit daar wordt de mens eigenlijk gezien als een netwerk. Tegelijk is de mens ook onderdeel van een netwerk. Dit netwerk zijn de sociale structuren waarbinnen de mens zich bevindt. Hieruit is de PNI als wetenschap ontstaan.

Onder andere de volgende namen behoren hiertoe: Andrew Miller, Charles L. Raison, Robert Dantzer, Michael Irwin, Keith Kelly, Steven Maier, Ron Glaser, Janice Kiecolt-Glaser, Michael Maes, Hymie Anisman, Raz Yirmiya, George Solomon, Norman Cousins. Deze mensen en andere hebben op dit moment een stabiele fundament gelegd voor deze mooie wetenschap.

Door het baanbrekende werk van wijlen Prof. Bram van Dam en Dr. Leo Pruimboom kon de Psycho-Neuro-Immunologie als kPNI geïntegreerd worden in het werk van therapeuten. Zij zijn begonnen in Spanje en hebben kPNI daarna groot gemaakt in Nederland, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland en hier stopt het niet bij. In Nederland wordt als sinds eind jaren ’90 de kPNI opleiding gegeven.

De kPNI Professionals

De kPNI behandelaars die op deze site staan voldoen aan hoge eisen die ook jaarlijks weer worden bijgeschoold. Het zijn allen mensen die kPNI in hun hart hebben gesloten. Omdat het een mooie, effectieve en vooral goed onderbouwde behandelingsadviezen zijn. Die ook nog eens goed aansluiten bij een eventuele behandeling die men al reguleer volgt via zijn arts of specialist. Ze houden rekening met hoe eventuele medicatie werkt en eventuele interactie tussen de medicatie en supplementen. Ze hebben veel medische achtergrond en kunnen desgewenst met jouw arts in gesprek gaan.

Snel naar: vind de behandelaar voor jouw klacht(en).