Frequently asked Questions:

Lees hieronder de meest gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet bij? Mail dan naar info@kpni.nl 

Zoals te lezen in de oprichtingsstatuten bij de Kamer van Koophandel, zijn de doelstellingen van Stichting belangenbehartiging Professionals klinische Psycho Neuro Immunologie:

a. het bevorderen van de kwaliteit, deskundigheid en professionaliteit van klinische psychologie neuro immunologie (hierna ook te noemen: “KPNI”) beoefenaars in Nederland;

b.het stimuleren van wetenschappelijk onderzoek en kennisontwikkeling op het gebied van KPNI;

c.het behartigen van de belangen van KPNI-professionals bij relevante instanties en overheden;

d.het organiseren van educatieve evenementen, conferenties en workshops om de kennis en vaardigheden van KPNI-beoefenaars
te bevorderen;

e.het informeren en voorlichten van het publiek over de waarde
en effectiviteit van KPNI;

f.het onderhouden en bevorderen van samenwerking
tussen KPNI-professionals en andere reguliere en complementaire geneeskundige disciplines;

g.het handhaven van ethische normen en gedragscodes voor KPNI- beoefenaars;

h.het ondersteunen van onderwijsinstellingen die KPNI-opleidingen aanbieden en het bevorderen van kwalitatief hoogstaande opleidingen;

i.het faciliteren van netwerkmogelijkheden voor KPNI-beoefenaars om ervaringen en kennis uit te wisselen;

j.het bevorderen van de integratie van KPNI in de reguliere gezondheidszorg in Nederland.

Het complementaire veld is in Nederland al zeer versnipperd. kPNI Nederland heeft gekeken waar het beste de belangen van het vakgebied behartigd kan worden. Wij kwamen uit dat gezien het unieke karakter dit niet ten volle tot zijn recht komt bij een multidisciplinaire beroepsorganisatie. 

Veel therapeuten zijn bij meerdere beroepsorganisaties aangesloten. Zeker als er meer behandelcodes volgens Vektis gebruikt worden. Vaak betekent dit dat er dan ook veel nascholingspunten gehaald moeten worden. Ook al heeft dit niet altijd meer jouw interesse gebied. Zit jouw andere beroepsorganisatie ook aangelsoten bij de RBCZ, dan betaal je niet dubbel. We zijn ook bezig met de verzekeringen. Als je bij Balens ook verzekerd ben, dan is de kans groot dat je die dan al hebt. We zijn nu bezig met de behandelcodes bij Vektis. Zodat je op termijn geen meerdere beroepsorganisaties nodig hebt. Immers, kPNI is een zeer uitgebreidt wetenschappelijk gebied. En daarom zetten wij ons in voor een eigen behandelcode met behoudt van vergoeding voor jouw cliënten. Hiervoor hebben we draagvlak nodig, dus registreer je bij ons. Dan kunnen wij hier een grotere vuist voor maken met koepel RBCZ. 

Als je voor het praktijkexamen bent geslaagd van PNI Nederland of de vierjarige opleiding bij Evenwijs hebt afgerond mag je bij het register.  Heb je wel de 3 of 4 jaar bij PNI Nederland afgerond, maar nog geen praktijkexamen, neem dan even contact op. Dan kijken we of je al wel in het register mag of wel al geregistreerde maar nog niet in het register. Hangt af van andere opleidingen en ervaringen.

Registreer nu

kPNI therapeut of student, registreer je dan nu als Professional of Student om te genieten van alle voordelen die deze beroepsorganisatie jou biedt. Heb jij meerdere locaties, dan is misschien Agency de beste optie voor jou.