overgewicht en hart/vaatklachten

overgewicht en hart/vaatklachten

In Nederland zijn er steeds meer mensen met overgewicht en de hoeveelheid overgewicht wordt ook steeds groter bij de personen. Dit brengt grote gezondheidsrisico’s met zich mee. Vooral op hart/vaatklachten. De verstoorde insuline en leptine huishouding, geeft veel schade aan weefsels. Niet alleen op hart en vaten, maar ook op zenuwen en met name de hersenen. Vitamine D en vitamine K verlagen, want dit zijn vetoplosbare vitamines en daardoor minder beschikbaar, wat gezondheid ook niet bevorderd.

Maar simpel overgewicht verliezen is niet zo makkelijk. Dat heeft niet alleen met doorzettingsvermogen te maken. Dit gaat vooral ook over interne processen. Denk aan low grade inflammation, dus laaggradige ontstekingen, verlaagde schildklierwaardes, insuline resistentie. Daarom is een multidisciplinaire aanpak nodig, met behulp van evolutionaire gezondmakende prikkels. Denk hierbij aan warmte, koude, ademhaling, vasten, bewegen en vooral eetfrequentie.

Het intermitted living programma welke onderdeel is van de kPNI therapie is hierbij bij uitstek geschikt. Zodat het niet alleen over wilskracht en doorzettingsvermogen gaat, maar dat de hormonen en andere processen ondersteunend werken.