Ontwikkelingsproblematiek

Ontwikkelingsproblematiek

Het lijkt steeds meer voor te komen, kinderen waar de ontwikkeling niet zo loops als gewenst. Vaak worden er diagnoses gegeven als ADHD of autisme maar ook combinaties komen voor. Waar komt dit vandaan, hoe komt het dat deze kinderen zo vaak vastlopen?

Vanuit de kPNI zien we rode lijnen die wijze op dat deze kinderen juist iets extra’s hebben in positieve zin, een gave of een uitzonderlijk talent. Helaas komt dit vaak niet tot uiting. kPNI therapie helpt om te zien hoe het werkt met de neurotransmitters, de boodschapstofjes van de hersenen zoals dopamine en serotonine. Maar ook GABA is een belangrijke speler in de balans tussen deze neurotransmitters. De darmen kunnen zelf stabiliserende stoffen maken. Antibiotica kuren, bepaalde voedingsmiddelen lijken bij veel van deze kinderen een grotere impact te hebben. Het schildklierhormoon en de stress-assen hebben ook veel invloed.

Kortom: er zijn vele ingangen om kinderen maar ook volwassenen te begeleiden via kPNI Therapie waardoor de positieve kanten weer naar boven kunnen komen en beperkingen verminderd.