Myotone Dystrofie type 1/M. Steinert

Myotone Dystrofie type 1/M. Steinert 

Myotone Dystrofie type 1/M. Steinert is een erfelijke langzaam progressieve systeemziekte. Kortweg MD. MD komt door een verlengd aantal CTG repeats. Dit zit in het niet-coderende deel van het DMPK-gen (dystrophia myotonica proteïne kinase-gen) [Wansink, 2003].
In het algemeen geldt: een hoger aantal CTG repeats leidt tot een ernstiger ziektebeeld beginnend op een jongere leeftijd. [Logigian, 2004]

kPNI mogelijkheden:

kPNI kan veel betekenen voor zowel volwassen als kinderen met MD. Bel of maak direct een (kennismaking)afspraak.

Voorbeelden van kPNI ervaring bij MD: Door het inzetten van het zwavelhoudend aminozuur taurine is  bij meerdere personen een aanzienlijke verbetering van de spierkracht en coördinatie bereikt. Monique van Poorten heeft hier ervaring mee.

kPNI therapie inzetten kan zowel bij vermoeidheid, zwakte van de handspier, de cognitieve problemen, als bij coördinatieproblemen  ondersteuning geven. Insuline problemen zijn zeer goed beschreven in het onderzoek in Nature 2013 . In datzelfde onderzoek staat duidelijk hoe de mitochondriën minder goed werken. Hieruit volgt dat een  kPNI behandelaar zeer goed ondersteunen.

Het advies wordt gemaakt op basis van de klachten die de persoon met MD heeft.

Kortom: Wacht niet langer. Daar staat tegen over dat de klachten bij MD later pas erger worden.