Achtergrond Informatie

Logo kPNIAchtergrond kPNI, hoe werkt het?

Stress heeft een grote invloed op ons lichaam, dat snappen we vaak wel. Maar wat is de rol op onze energiestofwisseling? Heeft een veranderde darmflora invloed op onze stemming? Dit zijn een aantal voorbeelden van vraagstellingen binnen de PNI.  Dit is de achtergrond van de kPNI. Het is namelijk gebaseerd op de ontdekking dat in ons lichaam alles onophoudelijk communiceert met elkaar. Onze hersenen beïnvloeden bijvoorbeeld op verschillende manieren ons immuunsysteem en die op haar beurt onze hersenen.

Achtergrond kPNI, ontstaan geschiedenis:

Eigenlijk is de mens eigenlijk een soort netwerk. Maar tegelijk ook een onderdeel van een netwerk. Dit netwerk bestaat uit de sociale structuren waarin de mens zich bevindt.
Met Robert Ader begon het als experimentele wetenschap binnen de klinische psychiatrie. Door het wetenschappelijke onderzoek is de Psycho-Neuro-Immunologie.  Hierbij de belangrijkste namen: Andrew Miller, Charles L. Raison, Robert Dantzer, Michael Irwin, Keith Kelly, Steven Maier, Ron Glaser, Janice Kiecolt-Glaser, Michael Maes, Hymie Anisman, Raz Yirmiya, George Solomon, Norman Cousins. Deze mensen en andere hebben  op dit moment een stabiele fundament gelegd voor deze mooie wetenschap.

Door het baanbrekende werk van wijlen Prof. Bram van Dam en Dr. Leo Pruimboom kon de Psycho-Neuro-Immunologie als kPNI geïntegreerd worden in het werk van therapeuten. Zij zijn begonnen in Spanje en daarna het groot gemaakt in Nederland, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland en hier stopt het niet bij.

KPNI Duitsland

KPNI Zwitserland

Wanneer kan een kPNI advies u helpen?

Zoals gezegd combineert kPNI veel processen, organen en systemen in het lichaam en bekijkt het daarom holistisch.

De kPNI maakt het mogelijk om de kennis vanuit de wetenschap PNI in de therapeutische praktijk toe te passen. Hierbij kunnen zowel therapeutische interventies als een preventieve benadering aangeboden worden. Waardoor chronische klachten kunnen verminderen. Het vermogen van het lichaam om te herstellen staat hierbij op de voorgrond. De evolutionaire ontwikkeling van de mens dient als basis voor de therapeutische benadering. Hierdoor is het in theorie mogelijk voor bijna alle chronische klachten mogelijk om verbetering te krijgen, zelfs als dit erfelijk bepaald is.

Wilt u meer informatie? Via het contactformulier hieronder kunt u een vraag stellen.

Indeling van de ziektebeelden/klachten naar groepen en symbolen:

In principe is de benadering van 'kPNI' toe te passen voor allerlei ziektebeelden en klachten. Vooral chronische klachten is hetgeen waarvoor mensen komen bij een kPNI behandelaar. Voor het overzicht hebben we hoofdgroepen gedefinieerd en daar ziektebeelden onder gegroepeerd. We werken daarvoor met symbolen en groepen die ook terug te vinden zijn bij de overzichten van specialismen bij de geregistreerde behandelaars.

Ga hier naar  indeling ziektebeelden in groepen en bijbehorende symbolen op de site en meer achtergrondinformatie per ziektebeeld. 

kPNI behandelaars:

De behandelaars die op deze site mogen registeren voldoen aan hoge eisen die ook jaarlijks weer worden bijgeschoold. Het zijn allen mensen die kPNI in hun hart hebben gesloten. Omdat het een mooie, effectieve en vooral goed onderbouwde behandelingsadviezen zijn. Die ook nog eens goed aansluiten bij eventuele behandeling die u al reguleer volgt via uw arts of specialist. Ze houden rekening met hoe uw eventuele medicatie werkt en houden rekening met interactie. Ze hebben veel achtergrond en kunnen desgewenst met uw arts in gesprek gaan. Snel naar: vind de behandelaar voor uw klacht(en).