Over Ons

kPNI:klinische Psycho-Neuro-Immunologie is epi-genetische leefstijlcoaching

Over ons - kPNI: Op zoek naar de oorzaak van uw gezondheidsprobleem? Hier vindt u kPNI-professionals (arts en therapeuten). Klinische Psycho-Neuro-Immunologie staat voor doorgronden van de vele facetten die het menselijk wezen zo uniek maken. Maar helaas in onze westerse wereld leidt dat niet altijd tot optimale gezondheid. kPNI is een unieke wijze van kijken naar gezondheid en ziekte in de dagelijkse praktijk.

Gezondheid volgens kPNI

Gezondheid is niet zo makkelijk. Het is meer dan gezond eten, goed slapen en voldoende bewegen. Natuurlijk helpt het mee, maar dat alleen is niet voldoende voor vele mensen om gezondheid terug te winnen of te behouden.

kPNI is een basis waarin de samenhang tussen de psyche, het zenuwstelsel, het immuunsysteem maar ook de (epi)genetische achtergrond, sociale factoren, het endocriene stelsel, het circadiaanse dag-nachtritme en ook beweging samen komen.

kPNI houdt in....

Wat houdt kPNI nu in?
Dat wordt verderop op de site uitgelegd maar in het kort: Terug geven van de controle over uw lichaam, handvatten hoe dit bereikt kan worden rekening houdend met al die facetten waardoor de gezondheid herwonnen kan worden. Het is gebaseerd op westere manier van geneeskunde. Het is daarom ook een mooie aanvulling op de behandeling bij uw arts of specialist. Vandaar dat wij het complementair noemen.

Het is niet, in tegenstelling tot wat sommige mensen denken, een zeer moeilijk dieet, duur, met veel (synthetische) supplementen, nooit meer granen of melkproducten. Standaard dure bloedonderzoeken bij particuliere laboratoria is ook niet synoniem voor kPNI, maar bloedonderzoeken kunnen wel ingezet worden.

Wat vind je op deze site:

- achtergrond vanuit kPNI voor verschillende ziektebeelden

Hier bent u aan het juist adres voor informatie over uiteenlopende, vooral chronische, ziektebeelden en een lijst met professionele kPNI-behandelaars die oorzakelijk chronische gezondheidsproblemen behandelen vanuit deze kPNI-visie en continu bijgeschoold worden. Deze visie is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek.

- Professionals

De Professionals (artsen en therapeuten) die u op deze site vindt, zijn allen op minimaal HBO-niveau geschoold. Ze houden jaarlijks hun vakkennis bij, voldoen aan de Plato termen voor medische basiskennis en ze zijn er om veel uiteen lopende gezondheidsproblemen te doorgronden en handvatten aan te reiken om verbetering te geven.

Bent u kPNI afgestudeerd behandelaar, dan nodig ik u uit om bij ons aan te sluiten en ons mooie vakgebied snel bekender te maken bij een grotere groep mensen, maar vooral ook bij collega's voor verbeterde samenwerking en contact met patiëntenverenigingen.

Snel naar "wat houdt kPNI in"

Ons doel:

Erkenning voor de discipline kPNI, ons als kPNI-behandelaars te verenigen, vindbaarheid te verhogen en verder te professionaliseren maar vooral mensen bekend maken met de klinische Psycho-Neuro-Immunologie. Het liefst samenwerkend met artsen en specialisten zodat we de gezondheid vanuit de oorzaak gezamenlijk kunnen gaan verbeteren. Graag nodigen we ook de patiëntenverenigingen, verzekeraars en media uit om contact met ons op te nemen.

Zoek een behandelaar

Professionele kPNI-ers
logo kPNI Nederland